Sök på sidan

 
 
 
 
search icon
kok_airport_2021_3089.jpg
KOK_map-visit_FI_www.png

Alueen lentoasema

Kokkola-Pietarsaaren lentoasema palvelee Kokkolan, Pietarsaaren, Kaustisen ja Kalajoen alueen matkustajia ja yrityksiä. Sujuvien liikenneyhteyksien ansiosta KOK-airport on nopea ja kätevä portti maailmaan myös kauempaa tuleville matkustajille.

kok-smooth-graphic_dep.png

75 min

Sujuvuus on valttikorttimme!

Asioiminen KOK-airportilla on hyvin sujuvaa. Lentoasemalle on hyvät juna- ja linja-autoyhteydet ja jos tulet omalla autolla, pysäköinti on mukavalla kävelyetäisyydellä. Lähtöselvitys käy käden käänteessä ja matkan jälkeen myös matkatavaran hakeminen tapahtuu parissa minuutissa. Tavoitteenamme on olla Suomen sujuvin lentoasema.

Lentoasema länsirannikolla

Kokkola-Pietarsaaren lentoasema sijaitsee Kruunupyyssä. Etäisyys Kokkolasta on vain noin 15 minuuttia ja Pietarsaaresta 20 minuuttia. Lentoasema on otettu käyttöön vuonna 1960, tuolloin Kruunupyyn lentoaseman nimellä. Lentoaseman nimi on vaihdettu vuonna 2010 Kokkola-Pietarsaaren lentoasemaksi.

from-to_graphic_FI.png

Puolen tunnin ajomatkan säteellä Kokkola-Pietarsaaren lentoasemasta asuu noin 75 000 asukasta ja tunnin säteellä noin 130 000 asukasta. Kokkolan ja Pietarsaaren seutujen matkailukohteiden lisäksi mm. Kaustinen, Kalajoen Hiekkasärkät sekä PowerPark sijaitsevat lentoaseman vaikutusalueella.

Lentoasema tärkeä elinkeinoelämälle

Kokkola-Pietarsaaren alue on yksi Suomen merkittävimpiä vientiteollisuuden keskittymiä. Toimivat kansainväliset lentoyhteydet ovat alueen elinkeinoelämälle välttämättömyys. Noin 70 % KOK-lentoaseman matkustajista on liikematkustajia, mikä on korkea osuus. Suorien ulkomaan lentojen kysyntä on pysynyt vakaana, noin 20 000 matkustajan tasolla vuodessa. Kansainvälisten asiakkaiden on päästävä sujuvasti Kokkola-Pietarsaaren alueelle osto- ja tuotantoprosessin eri vaiheissa, ja alueen yritysten on päästävä Suomesta maailmalle asiakastapaamisiin.

Kokkola-Pietarsaaren lentoasema on hyvin saavutettavissa alueen alueen elinkeinoelämän kannalta. Tunnin automatkan päässä sijaitsee 270 tuotan- ja teollisuuslaitosta. Kokkolan ja Pietarsaaren seutukunnissa sijaitsee kaikkiaan reilut 7000 yritystä. Alueella on myös tutkimus-ja oppilaitoksia sekä muita organisaatioita, jotka tarvitsevat kotimaisia ja kansainvälisiä yhteyksiä.

teollisuuskartta.png