Sök på sidan

 
 
 
 
search icon

Uusi selvitys lentoliikenteestä

Sujuvat lentoyhteydet alueelta ja alueelle ovat menestyvän vientiteollisuuden elinehto. Näin todetaan WSP Finlandin selvityksessä Kokkola-Pietarsaaren lentoaseman merkityksestä elinkeinoelämälle.

Hyvällä saavutettavuudella on moninaiset ja laajat vaikutukset. Saavutettavuus vaikuttaa kansainvälisen kaupan toimivuuteen ja liiketoiminnan varmuuteen sekä alueen imagoon kansainvälisessä liiketoiminnassa. Sujuvat yhteydet vaikuttavat niin ikään yritysten sijoittumis- ja investointipäätöksiin sekä sitä kautta alueen ja Suomen talouteen. Sujuvat lentoyhteydet alueelta ja alueelle ovat menestyvän vientiteollisuuden elinehto.

Viime aikoina Kokkola-Pietarsaaren lentoaseman toimintaa on leimannut epävarmuus lentoyhteyksistä ja operaattoreista. Lentoja on peruttu lyhyellä varoitusajalla, osa lennoista on matkustajille hankalia ja hitaita kolmiolentoja ja reittilennot Tukholmaan loppuivat keväällä. Nykytilanteessa heikot yhteydet hankaloittavat suuresti kansainvälisten asiakkaiden käyntejä alueella tilaus-toimitusprosessien eri vaiheissa sekä vaikeuttavat alueen yritysten pääsyä globaaleille markkinoille.

Tällä selvityksellä halutaan avata keskustelu ja käynnistää toimenpiteet lentokentän kehittämiseksi.

WSP Finland toteutti selvityksen Kokkola-Pietarsaaren lentoaseman merkityksestä elinkeinoelämälle Pohjanmaan kauppakamarin tilauksesta. Selvityksen yhteydessä toteutettiin yrityksille suunnattu kysely ja haastatteluja loka-marraskuussa 2018. Kyselyyn vastasi 186 yritystä. Selvityksen tekemistä tukivat taloudellisesti Kokkolan kaupunki, Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia sekä Kruunupyyn lentohalliyhtiö.

Lue tiedote sekä selvitys Pohjanmaan Kauppakamarin kotisivulta:

Selvitys Kokkola-Pietarsaaren lentoliikenteestä, Pohjanmaan Kauppakamari