Sök på sidan

 
 
 
 
search icon

Traficom valitsi Finnairin matkustajaliikenneoperaattoriksi

Traficom ilmoitti tiistaina, että kolmesta saadusta tarjouksesta valittiin Finnair Kokkola-Pietarsaaren ja Helsingin välisen reittilentoliikenteen operaattoriksi kaudelle 29.4.2024-28.3.2026.

Kokkola-Pietarsaari on yksi viidestä maakuntalentoasemasta, joiden kotimaan liikennettä valtio tukee taloudellisesti.

Sujuvat suoralennot Kokkola-Pietarsaaren ja Helsingin välillä

Kolme lentoyhtiötä oli ilmaissut kiinnostuksensa Kokkola-Pietarsaaren ja Helsingin välisen matkustajaliikenteen operaattoriksi. Aiemmasta poiketen kaikki lähdöt huhtikuun lopusta alkaen ovat seuraavien kahden vuoden ajan suoralentoja ilman välilaskuja Kemissä. Lähtöjen määrä on hieman pienempi, neljäntoista sijaan keskimäärin yksitoista lentoa viikossa.

– On ilahduttavaa, että Finnair jatkaa operaattorina Kokkola-Pietarsaaren lennoilla, sanoo Stig-Göran "Sigge" Forsman, Kiinteistö Oy Kruunupyyn Lentohallin toimitusjohtaja. Finnair tarjoaa kätevät suoralennot Helsinkiin varhain aamulla, myöhäiset iltapäivälennot sekä yölennot takaisin alueelle.

– Suorat lennot palvelevat paremmin sekä saapuvaa että lähtevää liikennettä, toteaa Jonne Sandberg, Kiinteistö Oy Kruunupyyn Lentohallin hallituksen puheenjohtaja. On hyvä, että reittiämme kohtaan osoitettiin paljon kiinnostusta ja että saamme jatkuvuutta liikenteeseen. Kehitys etenee suunnitellusti, ja uusi hankinta on askel kohti markkinaehtoista liikennettä. On tärkeää, että lentoasemalla on palveluvalikoima, joka tukee paikallisen elinkeinoelämän tarpeita. Meillä on nyt palaset paikoillaan, joten nyt voi vain keskittyä matkustamiseen.

Finnair käyttää reitillä samaa ATR72-mallia, joka on palvellut reittiä viimeiset kaksi vuotta ja jossa on paikat 70 matkustajalle.

Ostoliikenteen jatko on luonnollisesti hyvä uutinen paikalliselle elinkeinoelämälle ja vapaa-ajan matkustajille. Teollisuuden ja yrittäjien keskuudessa on erittäin suuri tarve toimiville yhteyksille Helsinkiin. Seitsemän kymmenestä Kokkola-Pietarsaaresta lähtevästä matkustajasta jatkaa lentomatkaansa Helsingistä Eurooppaan tai muualle maailmaan.

– Finnairin toimiessa operaattorina matkustaminen sujuu jatkossakin helposti alueen matkustajien osalta, Sigge Forsman sanoo. Finnairin jatkolennoilla matkustavat voivat varata koko matkansa samalla lipulla ja tehdä matkatavaran lähtöselvityksen jatkolennon määränpäähän jo Kruunupyyssä.

Uuden kauden aikataulut ja lippujen myyntiajankohta ilmoitetaan lähiaikoina.