Sök på sidan

 
 
 
 
search icon

Amapola asettaa liikenteen tauolle

Liikennöityään Tukholman Arlandan reittiä ensin Kramforsin ja myöhemmin Örnsköldsvikin kautta Amapola Flyg asettaa nyt lennot Kokkola-Pietarsaaren ja Tukholman välillä tauolle toistaiseksi. Viimeinen lento lähtee 9. tammikuuta 2023.

”Kokkola-Pietarsaaren matkustajat ovat osoittaneet kiinnostusta matkustamiseen kesän ja alkusyksyn aikana. Asetamme nyt lennot toistaiseksi tauolle, koska talvella matkustaminen on vähäisempää. Lisäksi Finnair liikennöi tuetulla Helsingin reitillä ja täyttää suurimman osan matkustamistarpeesta. Käymme hyviä keskusteluja alueen ja lentokentän kanssa siitä, kuinka liikenne tulisi muotoilla Tukholman ja Ruotsin matkustamistarpeen täyttämiseksi, etenkin kesäaikaan”, sanoo Amapola Flygin toimitusjohtaja Erik Salén.

”Neuvotteluja ensi kevään lennoista käydään hyvässä yhteistyössä”

Kokkolan kaupungin kehitysjohtaja Jonne Sandberg harmittelee Amapolan päätöstä laittaa Tukholman-lennot hetkeksi tauolle, mutta ymmärtää päätöksen perustelut.

”Finnair aloitti uudelleen suorat lennot Kokkola-Pietarsaaren ja Helsingin välillä loka-marraskuun vaihteessa. Elinkeinoelämälle tärkeä suora yhteys onkin kerännyt runsaasti matkustajia, koska samalla avautuivat joustavat mahdollisuudet jatkolennoille muualle Eurooppaan ja maailmalle", Jonne Sandberg toteaa.

Kiinteistö Oy Kruunupyyn Lentohalli Oy:n toimitusjohtaja Stig-Göran ”Sigge” Forsman kehuu hyvää sujunutta yhteistyötä Amapolan kanssa. Hänen mukaansa yhtiön palvelu on osoittanut luotettavuutensa, minkä lisäksi Amapolan tarjoama lentoyhteys Kokkola-Pietarsaaren ja Tukholman välillä on ollut tärkeä sekä liikematkustajille että vapaa-ajanmatkustajille.

”Loka-marraskuun vaihteeseen saakka Amapolan lennoilla oli erityisesti alkuviikkoisin runsaasti liikematkustajia, jotka ovat nyt siirtyneet Finnairin vuoroille. Viikonloppuisin reitti on ollut esimerkiksi sellaisten yksityishenkilöiden suosiossa, jotka matkustivat tapaamaan sukulaisia ja tuttaviaan. Uskon, että nykyisessä taloustilanteessa lentämiseen vaikuttaa yleisesti sekin, että monet lentomatkustajat katsovat rahankäyttöään aikaisempaa tarkemmin”, Forsman sanoo ja kertoo, että neuvotteluja Tukholman-lentojen jatkumisesta ensi keväänä käydään hyvässä yhteistyössä Amapolan kanssa.