Sök på sidan

 
 
 
 
search icon

Amapola gör uppehåll i Stockholmstrafiken

Efter att ha trafikerat linjen till Arlanda via först Kramfors och sedan Örnsköldsvik kommer nu Amapola Flyg att ta en paus tills vidare. Sista flyget avgår den 9. januari 2023.

”Karleby-Jakobstadsresenärerna har visat intresse för resandet både under sommaren och början på hösten. Eftersom vintern har ett mindre resande och Finnair flyger den upphandlade linjen till Helsingfors med subventioner och därmed tillfredställer större delen av resandet väljer vi att ta ett uppehåll tills vidare. Vi har goda diskussioner med regionen och flygplatsen kring hur en trafik ska utformas för att tillfredsställa det behov av resande till Stockholm och Sverige som finns inte minst under sommarsäsongen”, säger Erik Salén VD Amapola Flyg.

”Förhandlingar om flyg nästa vår förs i gott samarbete”

Karleby stads utvecklingsdirektör Jonne Sandberg beklagar Amapolas beslut om att sätta Stockholmsflygen på paus, men förstår orsakerna bakom beslutet.

”Finnair började direktflygen mellan Karleby-Jakobstad och Helsingfors i månadsskiftet oktober-november. Direktförbindelsen är viktig för näringslivet och har lockat många resenärer. Samtidigt öppnades flexibla möjligheter att ta sig till anslutningsflyg till andra håll i Europa och världen", konstaterar Jonne Sandberg.

Kronoby Flyghangar Fastighets Ab:s verkställande direktör Stig-Göran ”Sigge” Forsman berömmer det goda samarbetet med Amapola. Enligt honom har bolagets service varit pålitlig, och Amapolas flygförbindelse mellan Karleby-Jakobstad och Stockholm har dessutom varit viktig både för affärsresande och fritidsresande.

”Fram till månadsskiftet oktober-november hade Amapolas flyg många affärsresande, framför allt i början av veckan. Dessa har nu övergått till att använda Finnairs rutter. Under helgerna har rutten varit populär till exempel bland sådana privatpersoner som rest för att hälsa på släktingar och bekanta. Jag tror att den rådande ekonomiska situationen inverkar på flygvanorna och att många flygresenärer nu är noggrannare med hur de använder sina pengar”, säger Forsman och berättar att förhandlingar om fortsatta Stockholmsflyg nästa vår förs i gott samarbete med Amapola.