Sök på sidan

 
 
 
 
search icon

Finnair voitti lentoliikenteen kilpailutuksen

Finnair voitti Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin julkisen tarjouskilpailun reittilentoliikenteen hankkimiseksi Helsingin ja viiden maakuntalentoaseman välille. Päätös julkaistiin 6.9.2022 ja lennot alkavat 31. lokakuuta 2022.

Säännölliset reittilennot kilpailutettiin Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin lentoasemien välille sekä kolmioreittinä Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Kemi-Tornion lentoasemien välille ajalle 31.10.2022–30.7.2023.

Kilpailutukseen tuli tarjouksia neljältä lentoyhtiöltä: Amapola Flyg AB, DAT A/S, NyxAir OÜ ja Finnair Oyj. Kilpailutuksen ratkaisuperusteena oli hinta kaikkien tarjouspyynnön asettamien vaatimusten täyttävien tarjoajien kesken.

"Olemme tehneet hankintapäätöksen ja aloitamme nyt sopimusneuvottelut Finnairin kanssa. Neuvottelut pyritään saamaan valmiiksi mahdollisimman pian ja lennot alkamaan suunnitellusti 31.10.2022", kertoo johtaja Pipsa Eklund Traficomin lehdistötiedotteessa.

Suorat lennot Helsinkiin sekä aamuisin että iltaisin

Kokkola-Pietarsaaren osalta Finnairin alustava aikataulu ajalle 31.10.-31.12.22 sisältää muun muassa suorat aamulennot arkisin (ei keskiviikkoisin) sekä suorat paluulennot iltapäivisin klo 17.30. Helsingistä pääsee lentäen myös öisin klo 23.50 (ma) tai klo 23.00 (ke, to, pe, su).

Viikonloppuisin Finnair lentää suoraan Helsinkiin lauantaisin klo 8.30 ja sunnuntaisin klo 18.40. Sunnuntain paluulento Helsingistä Kokkola-Pietarsaareen lähtee klo 16.00 (Kemin kautta) ja klo 23.00 (suora).

Aikataulut päivitetään uuden vuoden jälkeen

Alkuvuodesta aikataulut päivitetään niin, että aamulento Helsinkiin lähtee myös keskiviikkoisin, sekä myöhäinen iltalento Helsingistä myös tiistaisin.

Uudet aikataulut julkaistaan pian!